Søk i artikler og innlegg

Resymè av hendelsesforløpet

 

11.20 Hundene ble sluppet ut for å lufte seg før de skulle inn i hundegården. Ronny går inn for å sjekke været på pc’n og hente seg en kaffekopp.

 

 

11.30-23.30: Leting

 

11.30 Vi oppdager at hundene er borte og Ronny kjører umiddelbart ut med bilen for å lete etter hundene.

Ronny kjører mer eller mindre kontinuerlig hele dagen og leter etter spor på grusveiene og tegn til uro blant andre hunder i nærområdet.

Han søkte også ut langs hovedveien mot Elverum og Hamar. Ronny passerer i denne perioden oppsynsmannen et flertall ganger. Oppsynsmannen ser da på Ronny.

18.30 Matpause.

19.00 Vi kjører ut igjen, nå med meg og barna i bilen, for flere øyne. Vi konsentrerte oss da om området rundt Savalsetra, deretter Budor, og så vestlige deler av Nordbygda. Vi så ingen spor på noen av grusveiene. Jeg gikk ut av bilen mange steder og sjekket nøye spor i grusen. Det var heller ingen tegn til uro hverken blant sauer/storfe eller folk/hunder noe sted.

21.15 Tilbake hjemme, legger barna og saler på en hest.

21.45 Jeg rir ut i skogen ovenfor gården, siden vi hadde mistanke om at hundene kunne ha fulgt etter rev inn i skogen, og vi ikke hadde sett spor ut av skogen.

22.45 Tilbake fra søket til hest. Ronny drar ut igjen med bilen og søker gjentatte ganger i Jønsrud-området.

23.30 Ronny er tilbake.

 

 

23.57- 01.00 Funn av hundene og møte med politiet

 

23.57 Ronny blir oppringt fra politiet. (Operasjonssentralen?)

00.05 Vi passerer bommen nord for Ebru på vei mot Budor.

ca 00.09 Vi møter oppsynsmannen i bil. Han blinker og vil at vi skal stoppe og spør om vi savner hunder. Vi bekrefter og han ser lettet ut. Vi kjører videre så fort det seg lar seg gjøre på grusvei.

xx.xx Vi ankommer åstedet og ser hundene skutt på bakken. Politiet står parkert midt i veien, med fronten retning Budor. Politimennene står bak bilen. Hundene ligger skrått foran bilen på politibilens venstre side, ca 4-5 m. Hundene lå med den «peneste» siden opp.

 

Vi går ut av bilen. Ronny går bort og ser på hundene. Jeg snakker med de som er tilstede. Oppsynsmannen hadde kjørt etter oss og ankom ca samtidig. Jeg var litt i sjokk og sa nok litt mye rart med èn gang.

Så skjønte jeg mer av situasjonen og fikk samlet meg og begynte å stille spørsmål til politiet. Den ene betjenten var meget unnvikende, den andre svarte, men var uklar og unnvikende i svarene sine.

 

Politibetjenten på stedet forklarte at hundene hadde gått i retning av dem, og deretter hadde de øket/akselerert i retning av betjentene. De gjentok flere ganger at de var nødt til å skyte. Jeg spurte hvorfor de ikke gikk i bilen, de sa det var ikke tid. Jeg spurte hvorfor de ikke ringte oss, vi var jo tilgjengelige på mobil, og var på vei, de hadde ikke svar, de bare gjentok at de var nødt til å skyte.

 

Ronny var meget opprørt og vi forlot derfor stedet i løpet av forholdsvis kort tid. 15 min?

Vi var ikke klar over omfanget av skadene på hundene, og sa at dette fikk politiet ordne opp i selv.

 

Mandag 17.06.13 Vi henter ut hundene fra politiet

 

Jeg er i kontakt med mange fagpersoner, vet, mattilsynet, politiet, vet. inst osv for å finne ut av mulighet for obduksjon. Politiet vil at dette skjer raskt, da de ikke vil ha hundene liggende og må sende dem til kremasjon raskt.

14.54: Ronny er på åstedet igjen, og ser at hundene er skutt med pistol, mange ganger. Vi beslutter oss for å hente ut hundene fra politiet på Hamar, for å se på skadene.

Mandag ettermiddag: vi henter ut hundene fra politistasjonen på Hamar. Deretter drar vi opp sammen til åstedet og tar bilder, og finner til sammen 18 patronhylser og 4 kuler.

 

Tirsdag 18.06.13 Vi kjører hundene til obduksjon

 

Etter å ha rådført oss med mange fagpersoner, veterinærer, mattilsynet osv beslutter vi å kjøre hundene til obduksjon, selv om dette blir en stor utgift.

 

Skrevet av Maria von Bremen

 

Kommentarer

Kommentarer